Sixte Cambra, president del Port, debat amb el Grup de Confiança

El passat 16 de febrer de 2018, el senyor Sixte Cambra, president del Port de Barcelona, va ser el ponent convidat a l’esmorzar – col·loqui del Grup de Confiança de la FIOP celebrat a l’Hotel Sagrada Família de Barcelona.

Durant la seva intervenció, el senyor Cambra va parlar de la tendència de creixement que el Port de Barcelona va experimentar durant el passat 2017, sent el creixement global de l’economia d’un 3,6%, i el del port industrial d’un 8%. En la mateixa línia, el gener del 2018 s’ha crescut també un 50% respecte al gener del 2017.

Com a suport visual de la seva explicació, el senyor Cambra va utilitzar diversos gràfics que mostraven com cada mes durant l’any 2017 s’havia assolit un creixement històric. Segons el ponent, això ha estat el resultat de la consolidació d’anys de projectes, entre ells una negociació que ha durat tres anys amb la naviliera MSC que ha acceptat establir el seu hub de contenidors al Port de Barcelona, contribuint a fer del Port un referent europeu en la matèria.

La sinèrgia establerta amb la ciutat de Barcelona ha ajudat a consolidar l’èxit del seu Port, gràcies a la seva projecció com a gran ciutat europea. El Port li retorna el servei deixant-li un 73 – 75% del seu impacte econòmic.

En termes d’aportació de riquesa, el senyor Cambra va explicar que només dins del recinte del Port es genera l’1,7% del PIB de Catalunya i s’ocupa a l’1% de la seva població. A més, induït per l’activitat del Port, es genera el 5,7% del PIB i s’ocupa el 5,4% de la població activa de Catalunya.

Per últim, el senyor Cambra va esmentar les línies estratègiques que ha seguit el Port per tal d’afavorir aquesta consolidació: la fidelització dels clients a través d’accions econòmiques del Port que han afavorit la desestacionalització al màxim dels clients.

L’esmorzar-col·loqui va resultar ser extremadament interessant per a tots els assistents i va cloure’s amb un debat obert.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *