El Director General del Cercle d’Economia Jordi Alberich assisteix al Grup de Confiança

Jordi Alberich va participar, el passat dia 28 de febrer de 2018, a un esmorzar debat del Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme.

El director general del Cercle va fer una descripció de les relacions actuals entre Catalunya i Espanya argumentant que els catalans estem massa centrats en els nostres problemes domèstics, “ens mirem massa el melic”, va argumentar el senyor Alberich. El director general del Cercle va raonar el paper de les xarxes socials com a causants de la contaminació ideològica que ha provocat una escalada de la tensió.

Alberich va abordar també el futur de l’empresa dins de l’economia global assenyalant que en el món globalitzat, en el que ja estem, les ciutats incrementaran el seu potencial i sobrepassaran l’eficàcia dels estats. Aquest és un motiu central per tal que Barcelona reprengui la gestió del seu soft power per despuntar respecte Madrid, la ciutat amb que Barcelona sovint es mesura i amb l’objectiu de ser competitiva. Aquest re-aprenentatge passaria per tornar a saber jugar la carta de Barcelona com a ciutat per viure-hi i conviure-hi, acollidora, agradable i global, enlloc de seguir vivint d’inèrcia i de viure el creixement de Madrid amb enveja i com una frustració.

Per acabar, el ponent va retornar al conflicte català, argumentant que la recerca d’un estat propi faria perdre dinamisme a Catalunya i coartaria el seu creixement i la seva tendència a anar per endavant respecte la resta d’Espanya.

Durant el torn de preguntes es van desenvolupar més àmpliament els aspectes presentats pel ponent en un debat intens i interessant.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *