Una reduïda delegació de la Fundació Internacional Olof Palme acaba de tornar de Síria on ha supervisat les obres que implementa Première Urgence Internationale.

La Fundació ha rehabilitat dos escoles a Síria. Concretament a l’amplia regió coneguda com  Rural Damasc. L’escola Mukhtalata, situada a la ciutat de Kudsaya, ja està funcionant i té capacitat per 500 nenes de primària. Kudsaya va estar durament castigada i assetjada durant 4 anys, i de les 9 escoles que hi havia se n’han pogut rehabilitar 3. L’escola que ha rehabilitat la Fundació, té l’horari doblat i el número d’alumnes arriba a 1.000.

La segona escola rehabilitada és la l’escola Zakyeh i està ubicada a la ciutat d’Al-Kisweh. Les obres estan en procés de finalització. L’esmentat centre no va patir bombardejos però va servir com a centre per refugiats que fugien d’altres localitats. A finals del mes de setembre l’escola Zakyeh podrà donar serveis a 650 alumnes de cinquè, dels quals 229 son noies i 225 nois, a banda es farà també un segon torn per 550 alumnes en horari de tarda.

La fundació Internacional Olof Palme no descarta emprendre altres iniciatives de rehabilitació de centres docents per ajudar a nens i nenes a recuperar la normalitat en la mesura de lo possible després de 7 anys de guerra.

 

                

Pati exterior de l’escola Mukhtalata a Kudsaya, on s’han rehabilitat els espais bombardejats, les aules i el pati

         

Detalls dels treballs de lampisteria, electricitat, fontaneria i pintura

     

Es van haver de rehabilitar les classes amb nous pupitres, cadires i altres