Esmorzar-debat amb Salvador Illa

Intervenció del senyor Salvador Illa

Dijous dia 10 de juny es va celebrar un nou Esmorzar-debat a la Fundació Internacional Olof Palme.

En aquesta ocasió, era amb el Cap de la Oposició Salvador Illa. La invitació va tenir tant d’èxit que vam haver de modificar la ubicació inicial, a les instal·lacions de la FIOP, i traslladar-lo a Av. de les Drassanes 1, al Restaurant Norai Drassanes, al museu Marítim.

Hi van assistir representants municipals entre els quals les alcaldesses de l’Hospitalet, Nuria Marin i d’Esplugues, Pilar Diez. També  hi van ser presents representants d’empreses públiques i privades; professors d’universitat i nombrosos mitjans de comunicació d’àmbit català i estatal.

El títol de l’esmorzar-debat va ser: Els reptes de Catalunya davant la reestructuració econòmica social i política. Salvador Illa va ser presentat per la presidenta de la FIOP, Anna Balletbò que en la seva intervenció va senyalar que la democràcia ha d’avançar sobre la concòrdia sense oblidar els principis de llibertat reciproca.

Salvador Illa  va iniciar la seva intervenció abordant el tema de la Pandèmia i la importància que te avançar en la vacunació sobre totes les franges d’edat. La forma de combatre el Covid-19 o qualsevol altra plaga, passa per tenir uns serveis públics preparats per fer n’he front.  Va afegir que la pandèmia ha marcat un canvi d’època en que la exigència de digitalització dels processos de producció es imparable i constitueix el camí de modernització de la nostra estructura empresarial per tal de reforçar-la i tenir-la en condicions per a cooperar amb altres països europeus.

El ponent va destacar la importància de que Catalunya faci un canvi profund per recuperar el lideratge malauradament perdut . Per aconseguir-ho  Salvador Illa  va assenyalar dues regles d’or i una línea vermella: 1- Dir sempre la veritat i 2- fer sempre allò que uneix i evitar el que divideix.  La línia vermella, que tots hem de compartir, és no trencar el marc de convivència  prenent decisions unilaterals des de la gestió i la representació pública.

Va cloure el debat anunciant  la intenció del grup parlamentari que presideix de fer oposició al Govern e la Generalitat centrant-se en tres principis: fer una oposició constructiva; fer una oposició útil i defensar el principi: vivim junts, decidim junts.  Salvador Illa va oferir quatre grans principis d’acord i pacte al Govern de Catalunya: lluitar junts contra la Covid, nomenar els 112 càrrecs caducats i pendent de renovació, en especial al Síndic de Greuges; treballar per fer projectes de país sempre que sumin i finalment un pacte pel pluralisme creant una llei electoral pròpia i replantejant els mitjans públics de comunicació.

El ponent va defensar la importància d’ampliar l’aeroport Josep Tarradellas i de la urgència d’elaborar els pressupostos per a l’exercici 2021 cosa que malauradament n s’ha produït encara.

 L’acte va finalitzar amb un torn de preguntes dels assistents i una roda de premsa als mitjans de comunicació.