El President de Renfe a l’esmorzar-col·loqui del Grup de Confiança

Isaías Táboas, va ser el ponent convidat a l’esmorzar-col·loqui del Grup de Confiança de la FIOP celebrat el dia 28 de febrer de 2019 a l’Hotel Sagrada Família de Barcelona.

El senyor Táboas va iniciar la conferència destacant la importància creixent de tenir un servei de comunicació i transport com el que ofereix RENFE degut a l’increment de la concentració dels ciutadans en grans poblacions. Va explicar que estan treballant en convertir l’empresa RENFE Viajeros en proveïdor global de serveis, de manera que a banda de la venta de bitllets, ofereixi els transfers a l’estació i de l’estació al punt de destí, i qualsevol altre servei que precisi el viatger.

El president de RENFE va exposar els tres grans reptes de la companyia: fer front a la competència sobre les vies per l’imminent procés de liberalització; competir amb altres operadors quan es vagin licitant els serveis que actualment cobreix RENFE mitjançant un contracte vigent que finalitzarà l’any 2033; i fer créixer el transport de mercaderies que, a diferència d’altres països europeus, a Espanya té molt marge per créixer ja que la majoria del transport de mercaderies es fa per carretera. La utilització del tren comporta un estalvi econòmic per les empreses que l’utilitzen i alhora és més sostenible que la carretera.

El senyor Táboas va exposar que el seu objectiu és modificar l’estructura actual fent que la companyia es converteixi en un operador logístic integral, per la qual cosa haurà d’establir acords i aliances.

Va explicar que aquesta situació de reptes i aspiracions ha dut RENFE a desenvolupar un Pla Estratègic que consta de quatre pilars: focus en el client, eficiència interna, seguretat i internacionalització.

El president de RENFE va tancar la seva exposició facilitant als assistents les xifres de viatgers que s’han mogut a Espanya l’any 2018 i que passen de 500 milions de persones. RENFE Viajeros té una quota del 39%, i es situa per davant del cotxe que té un 33%, de l’avió, amb un 23% o de l’autobús de línia, amb 5%.

Al final de la intervenció es va obrir un interessant debat entre els assistents amb preguntes sobre l’exposat i, fins i tot, algun suggeriment.