Nova Economia Post Covid-19

Pere Navarro, Delegat Especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, va ser el ponent convidat al debat del Grup de Confiança de la Fundación Internacional Olof Palme. L’acte es va celebrar per videoconferència el passat 19 de juny de 2020, de 10h a 12h del matí.

L’exposició del ponent, titulada Nova Economia post Covid-19, va traçar les línies principals del panorama econòmic després del confinament, assenyalant les iniciatives reeixides que han sorgit durant aquest, però sense amagar la preocupació que genera la situació actual. Va convidar als assistents a compartir una posició optimista i proactiva per a fer front als problemes de la nova crisi.

En el marc dels treballs que impulsa el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, es va explicar la trajectòria de l’entitat i els projectes previstos per al futur. La intenció es de continuar donant suport a la col•laboració del sector públic i privat, oferint noves oportunitats i innovacions, com per exemple a través de l’accés al nou centre d’innovació digital D-Factory. Es van anunciar també algunes iniciatives de promoció econòmica, que començaran a posar-se en marxa durant l’any 2020, enfocades en els valors de sostenibilitat econòmica, desenvolupament econòmic-social i mediambiental.

En concloure la presentació va sorgir un interessant debat entre els participants per a valorar les diferents reflexions que es van posar sobre la taula.