Miquel Iceta esmorza amb el Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, va participar el passat dia 19 de febrer, a un esmorzar amb els membres del Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme a l’Hotel Sagrada Família de Barcelona.

En primer lloc, Miquel Iceta va destacar la vocació de Barcelona com a capital europea i internacional i la importància de la marca Barcelona com a generadora d’activitat econòmica, posant com a exemple el cas deBCNWorld. Va defensar que el context econòmic de la ciutat ha de basar-se en la combinació de tres grans sectors: el turisme, la indústria i la tecnologia i va explicar que el creixement econòmic és bàsic per a la millora de les condicions de vida, com també ho és la interrelació entre societat, sectors econòmics i administracions.Iceta va mostrar la seva preocupació en relació a la moratòria del sector hoteler aprovada pel Govern municipal.

Pel que fa a les relacions entre Catalunya i Espanya, el Primer Secretari del PSC es va mostrar partidari d’un referèndum en el marc d’un nou pacte entre totes les administracions. En aquest sentit, va defensar el diàleg entre territoris com a única via possible per millorar les relacions, establir les regles del joc i trobar punts d’acord ja que l’etapa política actual requereix l’acord entre persones diferents.

En relació a una futura reforma constitucionalMiquel Iceta va subratllar la necessitat de consens i d’un gran pacte entre tots els partits, inclòs el Partit Popular.

Durant el col·loqui, Iceta es va mostrar d’acord en l’acció exterior del Govern de la Generalitat, però no de l’execució de la diplomàcia d’estat per part del govern autonòmic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *