Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement esmorza amb el Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme

El passat dia 20 d’abril de 2017 el Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme es va reunir a l’Hotel Sagrada Família amb  Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement.

Jordi Baiget va presentar l’estructura de la seva Conselleria que cobreix tots els àmbits de l’economia, excepte agricultura, sent una decisió deliberada per poder ser una Conselleria transversal i millorar sobretot la relació entre la recerca i les empreses, per vincular el coneixement amb els actius productius.

Tal i com va explicar Jordi Baiget, l’any 2016 s’ha tancat amb bons resultats, destacant que les exportacions van batre el rècord amb un increment del 2%. De fet, 50.000 empreses catalanes van exportar, de les quals, 17.000 ho van fer de forma regular. Pel 2017 es vol continuar aquesta dinàmica exportant més i més regularment. També va destacar els 18 milions de turistes a Catalunya l’any 2016, amb un augment de la despesa per turista.

Actualment la Conselleria té dos reptes: que la recuperació en tots els sectors mantingui al 2017 els bons indicadors, i per altra banda, reforçar la indústria i el comerç exterior. Jordi Baiget va posar com exemple de la  necessitat d’una major i millor innovació, el cas de SEAT on es pot constatat l’evolució de la fàbrica en els últims 20 anys. Actualment es treballa amb robots, realitat augmentada i exosquelets que ajuden a facilitar la feina dels treballadors.

Segons el Conseller, la clau és ser protagonistes en lloc de seguidors de la realitat, acompanyant des de l’administració a les empreses per assolir els reptes plantejats, dissenyant polítiques que permetin, en aquest entorn d’incertesa global, ser més flexibles i adaptables. Com exemple, de les 1.300 start-up existents, el 60% es troben a Barcelona, ja que la marca “Barcelona t’excita” ha tingut un gran impacte positiu. Ara s’ha de treballar per crear un ecosistema d’empreses i persones que retingui el talent i la producció i consolidar aquesta capacitat d’atreure talent de Barcelona.

En la seva intervenció també va destacar la importància de la col·laboració entre empreses privades, aplicada en la formació dual, que tot i ser una inversió per l’empresa i un possible risc de formar a una persona que desprès pot marxar a la competència, és necessària per la modernització del país. Va conclourà que cal jugar-se-la.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *