Dos destacats investigadors reben la medalla de la Fundació Internacional Olof Palme

La Fundació Internacional Olof Palme ha organitzat l’acte de la XIV Entrega de Medalles de la Institució al Saló de Cent del Ajuntament de Barcelona pel dia 10 d’abril a les 18:00.

Enguany el premi ha correspost a dos equips mèdics per la seva tasca en la recerca biomèdica:

Els guardonats son la Doctora Federica Bertocchini, investigadora de l’Institut de Biomedicina i Biotecnologia de Cantabria i l’equip del Doctor Eduard Batlle, del Programa d’Oncologia de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.

La Doctora Bertocchini ha descobert que la larva del cuc de la cera pot menjar i degradar el polietilè, un dels plàstics més resistents a degradar‐se. Aquest descobriment pot suposar un avenç importantíssim en la conservació del medi ambient.

L’equip del Doctor Batlle ha aconseguit que les cèl∙lules del càncer de colon no bloquegin el sistema immunològic, de manera que la medicació les pugui eliminar i així afavorir a la remissió d’aquest tipus de càncer. El descobriment podrà ser aplicat a altres variables del càncer.

La cerimònia de la XIV entrega de Medalles estarà presidida per la Presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, Anna Balletbò, i l’Alcaldessa de la ciutat de Barcelona, Ada Colau.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *