Santi Vila, convidat als esmorzars del Grup de Confiança

L’exconseller de la Generalitat Santi Vila va ser el ponent a l’esmorzar del Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme, celebrat el dia 16 de març de 2018 a l’Hotel Sagrada Família de Barcelona.

La seva ponència va girar entorn a la situació política actual a Catalunya. El senyor Vila va relatar els dies previs a que la jutge Lamela el cités a declarar. Vila va destacar com va viure amb incredulitat la situació i la contradictòria evolució dels esdeveniments, destacant el desencert per part del president de la Generalitat de no convocar eleccions autonòmiques i alhora la reacció de l’estat espanyol amb una resposta, que segons va manifestar, contrastava negativament amb la modernitat mostrada per Espanya envers altres temes, com la integració de la immigració, la regulació del matrimoni homosexual i les polítiques socials avançades, entre d’altres.

La presidenta de la FIOP i presentadora de l’acte, Anna Balletbò, va destacar que, segons el seu parer, la solució al conflicte passa per fer polítiques de distensió i no de dissuasió, recomanació del dirigent polític Olof Palme per buscar sortides als conflictes internacionals.

Finalment, l’exconseller Vila va manifestar el seu desig que l’any 2018 fos un any de rectificació i no de ratificació. Segons ell, la situació pràcticament d’empat tècnic entre els independentistes i els constitucionalistes només es podia superar desactivant els dos blocs que s’havien creat.

En el torn de paraula als assistents es va produir un debat molt enriquidor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *