Juan Baselga, Convidat als Esmorzars del Grup de Confiança

El senyor Juan Baselga, director de Marketing i Participació Empresarial del Mobile World Capital, va ser el ponent convidat a l’esmorzar – col·loqui del Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme celebrat el dia 11 de maig de 2018, a l’Hotel Sagrada Família de Barcelona.

El senyor Juan Baselga va subratllar la falta de talent digital com la principal dificultat pel creixement del sector a Catalunya i a Espanya. Amb el propòsit de revertir la situació actual, la Fundació Mobile World Capital impulsa el programa mSchools per obrir el món digital a les escoles, afavorint la formació d’alumnes i també de professors. Juan Baselga va destacar que 100.000 persones s’han beneficiat del programa. Baselga va explicar també altres iniciatives de la Fundació MWC, entre elles la formació de 3.000 directius interessats en la revolució digital. També va explicar l’impuls del Mobile Week Barcelona destinat a tota la ciutadania i dut a terme una setmana abans de la celebració del Mobile World Congress.

El senyor Juan Baselga va informar sobre les tecnologies que la Fundació MWC impulsa, particularment el 5G i el Blockchain. Del 5G va destacar el fet que precisa de torres molt més reduïdes que alhora comporten una important reducció de la radiació i que comportarà una millora exponencial dels sistemes virtuals i de broadcasting gràcies a la seva altíssima definició. Com a contrapunt, Baselga va reconèixer que la inversió econòmica inicial necessària per dur a terme aquesta tecnologia és molt costosa. Malgrat això, s’espera que el desplegament del 5G sigui una realitat entre el 2020 i el 2025.

Per finalitzar la seva intervenció, el directiu del MWC va manifestar el desig que els hubs digitals de Barcelona i Madrid s’uneixin per fer d’Espanya una referència mundial en temes digitals, ja que malauradament manca coordinació entre aquestes dues ciutats.

La ponència de Juan Baselga va finalitzar amb un debat molt interessant i enriquidor obert a tots els assistents a l’esmorzar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *