Antoni Farrero, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a l’esmorzar-debat del Grup de Confiança

Antoni Farrero, coordinador d’infraestructures a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va ser el ponent convidat a l’esmorzar – col·loqui del Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme celebrat el dia 21 de juny de 2018, a l’Hotel Sagrada Família de Barcelona.

El senyor Farrero va encetar la seva presentació explicant la importància d’una entitat com l’AMB per tal de fer créixer la densitat de Barcelona i projectar la ciutat i les seves rodalies a nivell global, sense deixar de reconèixer els reptes que aquesta unió comporta, com ara saber trobar l’equilibri entre el manteniment de la personalitat de cada un dels municipis que la formen i l’aprofitament per part d’aquests de la marca Barcelona.

Farrero va destacar també la localització privilegiada de l’AMB en el Corredor Mediterrani i com a hub del sud d’Europa. Va assenyalar que existeix un dèficit important en l’àmbit ferroviari del transport de mercaderies ja que només arriba un 2% del total, mentre que per carretera n’arriba el 78%. Farrero va destacar la importància de l’enllaç ferroviari amb el Port de Barcelona i de finalitzar el Corredor Mediterrani.

Va parlar sobre urbanisme, explicant el Pla Director Urbanístic Metropolità, on es planteja estendre el Pla Cerdà de l’Eixample de Barcelona a nivell metropolità i apostar per la integració urbana en el paisatge: boscos, parcs…

El responsable d’Infraestructures de l’AMB va explicar els projectes de sostenibilitat esmentant l’aposta que tenen a favor dels vehicles elèctrics, tant per cotxes privats com per transport públic: renovant la flota d’autobusos, estenent les bicicletes del Bicing i impulsant la creació del Bicibox, magatzem de bicicletes, per una millora en l’eficàcia de la gestió de residus.

Antoni Farrero va finalitzar la seva intervenció destacant que l’entitat que representa vol interconnectar totes les parts implicades per guanyar eficiència i valor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *