La Fundació Internacional Olof Palme rehabilita dues escoles a Síria

Una reduïda delegació de la Fundació Internacional Olof Palme acaba de tornar de Síria on ha supervisat les obres de les dues escoles que ha rehabilitat.

Les dues escoles s’ubiquen concretament a l’amplia regió coneguda com  Rural Damasc. La primera escola, Mukhtalata, està situada a la ciutat de Kudsaya, i es troba en ple funcionament. Té capacitat per 500 nenes de primària. Kudsaya va ser durament castigada i assetjada durant 4 anys, i de les 9 escoles que hi havia a la localitat se n’han pogut rehabilitar 3. L’escola que ha rehabilitat la Fundació, té l’horari doblat i el número d’alumnes arriba a 1.000. Si cliqueu aquí podreu accedir a una galeria de fotografies dels treballs de rehabilitació a l’escola Mukhtalata.

La segona escola rehabilitada és la l’escola Zakyeh i està ubicada a la ciutat d’Al-Kisweh. Les obres estan en procés de finalització. L’esmentat centre no va patir bombardejos però va servir com a centre per refugiats que fugien d’altres localitats. A finals del mes de setembre l’escola Zakyeh podrà donar serveis a 650 alumnes de cinquè, dels quals 229 son noies i 225 nois. També es farà un segon torn per 550 alumnes en horari de tarda. Si cliqueu aquí podreu accedir a una galeria de les fotografies dels treballs a l’escola Zakyeh.

La Fundació Internacional Olof Palme no descarta emprendre altres iniciatives de rehabilitació de centres docents a Síria per ajudar a nens i nenes a recuperar la normalitat en la mesura de lo possible després de 7 anys de guerra.

 

Escola Mukhtalata. Ciutat de Kudsaya

      

Pati exterior. Escola Mukhtalata ja rehabilitada.

      

Treballs de lampisteria i fusteria en una aula

      

Treballs de masillatge i pintura. Pupitres nous

      

Cadires pel professorat. Suministre d’un kit

de manteniment

 

Escola Zakyeh. Ciutat d’Al-Kisweh

      

Estat d’una aula. Pupitres amuntegats i trencats

      

Estat dels vàters prèvia a la rehabilitació

      

Sessions d’explicació en diferents moments

Explicacions del director al pati de l’escola