L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ponent dels esmorzars del Grup de Confiança

Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, va ser el ponent convidat a l’esmorzar-col·loqui del Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme celebrat el dia  4 de desembre de 2018, a l’Hotel Sagrada Família de Barcelona.

El senyor Ruiz va explicar que centraria la seva presentació en parlar de Viladecans com a part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i del seu vincle amb la capital catalana. En aquest context, l’alcalde va assenyalar la globalització com un dels esdeveniments més rellevants de la història recent, alhora que va parlar de la impredictibilitat de cap on evolucionarà. Per això, va ressaltar la necessitat que les ciutats tinguin la capacitat d’adaptar-s’hi.

Carles Ruiz va destacar que Viladecans es mou dins d’una gran ciutat com és Barcelona i en va descriure els orígens. En aquest punt, Ruiz va emfatitzar que Viladecans es va constituir com la ciutat que és durant els anys 70 i que fins fa poc un 70-80% de la població sortia a treballar fora de la ciutat. Segons l’alcalde de Viladecans això va convertir la ciutat en una ciutat dormitori, implicant que els domicilis fiscals a la ciutat eren molt pocs.

L’alcalde va explicar que van entendre que per poder créixer havien d’invertir en formació i escola pública i alhora havien de facilitar sòl industrial als emprenedors. Actualment hi ha mig milió de metres de sostre per créixer d’habitatge i indústria. Ruiz va comentar que Viladecans va créixer durant la crisis en uns 5.000 i 6.000 llocs de treball i en activitat econòmica i diversificació.

Carles Ruiz va finalitzar la seva intervenció destacant que Viladecans no es pot desvincular de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i en conseqüència no pot anar per un camí si Barcelona n’agafa un altre de diferent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *