El Delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona debat amb el Grup de Confiança

Pere Navarro, delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), va ser el ponent convidat a l’esmorzar-col·loqui del Grup de Confiança de la Fundació Internacional Olof Palme celebrat el dia 16 de novembre de 2018, a l’Hotel Sagrada Família de Barcelona.

El senyor Navarro va iniciar la seva presentació parlant del Consorci de la Zona Franca com una gran àrea d’oportunitats degut a la seva excel·lent ubicació al costat d’un aeroport i d’un port molt potents i, alhora, de la ciutat de Barcelona.

Navarro va destacar que s’estan obrint al mercat del lloguer d’habitatge. En aquest sentit va remarcar la feina del Barcelona Meeting Point que, va dir, ha de servir per potenciar el dret a l’habitatge i la presència de les noves tecnologies i augmentar la presència i paper de les dones.

Pere Navarro també va parlar dels projectes de futur del Consorci de la Zona Franca, fent èmfasi en el fet que AENA vol desenvolupar 300 hectàrees i el Consorci ha de fer sinèrgies amb els veïns. D’altra banda, va ressaltar la necessitat d’encarrilar millor les relacions entre el Consorci de la Zona Franca i el Port de Barcelona. També va explicar dos projectes més, un amb l’empresa LEITAT per una incubadora d’impressores 3D; i una nau industrial de 17.000 hectàrees amb 17 milions d’inversió per desenvolupar tecnologia 4G i per fer-hi coworking, tot això al costat de SEAT. En la mateixa direcció, el delegat va esmentar la necessitat de cooperació i col·laboració entre el Consorci i dues empreses fonamentals a la zona com són SEAT i NISSAN.  

El delegat va finalitzar la seva intervenció destacant que els tres àmbits de desenvolupament a Barcelona són: la Sagrera, el 22@ i la Marina del Prat Vermell. Va explicar que en aquesta última àrea el Consorci està buscant crear-hi un equipament de pisos per estudiants (un barri de mil·lenials) per fer front a la marxa de talent de Barcelona pels preus de la ciutat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *